Glaukom

Liječenje glaukoma
Opis zahvata


Iako se glaukom primarno liječi terapijom u obliku kapljica, često je potrebno napraviti operativni zahvat. Kao glavne indikacije navode se povišeni intraokularni tlak bez obzira na korištenje terapije ili slabo podnošenje terapije kapljicama (iritacija oka, alergijske reakcije). Trabekuloplastika, selektivna trabekuloplastika, iridotomija, filtracijski zahvati i ugradnja drenažnog implantata („glaucoma shunt“) su najčešće izvođeni antiglaukomski kiruški zahvati.

Operativni zahvati se najčešće izvode pod lokalnom anestezijom i u potpunosti su bezbolni. Iako su metode djelotvorne njihov efekt nije dugotrajan pa se ovisno o vrsti zahvata tretmani često ponavljaju nakon 6-12 mjeseci.Kandidati


Kandidati za operativni zahvat su pacijenti koji ne podnose dobro terapiju kapljicama (iritacija, alergijske reakcije) i pacijenti kojima terapija kapljicama ne regulira očni tlak do zadovoljavajuće razine.Oporavak


Oporavak ovisi o vrsti zahvata. Nakon nekih zahvata oporavka praktički nema dok se kod drugih preporuča pošteda od fizičkih aktivnosti otprilike 7 dana. Važno je pratiti upute kirurga i dolaziti na dogovorene kontrole i mjerenja očnog tlaka.
Brzo i jednostavno

Naručite se za pregled

Spremni smo za bilo koju vrstu problematike vezanu uz vaše oči. Pošaljite nam upit i u najkraćem mogućem roku dobiti ćete odgovor od našeg stručnog tima.
  Kontakt


  Telefon

  +385 1 3702-201
  +385 91 470-2201


  Lokacija

  Ilica 129,
  10000 Zagreb


  Email

  info@poliklinikavukas.hr
  Pratite nas na društvenim mrežama


  www.facebook.com/ocnapoliklinikadrvukas


  www.instagram.com/ocnapoliklinika_drvukas
  Copyright by Očna poliklinika dr. Vukas 2021. Sva prava pridržana.

  Copyright Očna poliklinika dr. Vukas. Sva prava pridržana