Estetska kirurgija

Krirurška korekcija kapaka
Opis zahvata


Blefaroplastika je zahvat koji se izvodi na gornjim i donjim vjeđama i ubraja se u grupu estetskih zahvata pomlađivanja. Zbog svojih karakteristika koža na vjeđama najbrže stari što uzrokuje pomanjkanje njezine elastičnosti i pojavljivanje viška kože. Taj višak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića svojom težinom povlači rub vjeđe prema dolje te osim estetskih tegoba kod uznapredovalih slučajeva može doći i do spuštene gornje vjeđe i smanjenja vidnog polja. Blefaroplastika je bezbolan zahvat koji se najčešće se izvodi pod lokalnom anestezijom, obično se u jednom aktu rade ili gornje ili donje vjeđe što najčešće traje oko 45minuta. 

Osim promjena na koži moguće su i promjene na mišićima koji kontroliraju vjeđe što može uzrokovati ptozu, ektropij ili entropij. Takve vrste promjena mogu biti prirođene ili stečene. Operativni zahvati kod takvih promjena ne smatraju se estetskim zahvatima jer im je primarni cilj poboljšanje zdravstvenog stanja oka. Isto kao i blefaroplastika, takve vrste zahvata se najčešće izvode u lokalnoj anesteziji a oporavak može varirati ovisno o predoperativnom stanju oka.Kandidati


Osobe koje nisu zadovoljne estetskim izgledom i/ili osobe kojima zbog opuštenosti vjeđa dolazi do smanjenja vidnog polja.Oporavak


Par dana nakon zahvata na vjeđe se stavljaju hladni oblozi. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana, ali za najbolji rezultat bi trebalo pričekati  3-4 mjeseca.
Brzo i jednostavno

Naručite se za pregled

Spremni smo za bilo koju vrstu problematike vezanu uz vaše oči. Pošaljite nam upit i u najkraćem mogućem roku dobiti ćete odgovor od našeg stručnog tima.
  Kontakt


  Telefon

  +385 1 3702-201
  +385 91 470-2201


  Lokacija

  Ilica 129,
  10000 Zagreb


  Email

  info@poliklinikavukas.hr
  Pratite nas na društvenim mrežama


  www.facebook.com/ocnapoliklinikadrvukas


  www.instagram.com/ocnapoliklinika_drvukas
  Copyright by Očna poliklinika dr. Vukas 2021. Sva prava pridržana.

  Copyright Očna poliklinika dr. Vukas. Sva prava pridržana