Specijalist oftalmologije

dr. med. Zdeslav Vukas


  • Profesionalno iskustvo >
  • Profesionalno iskustvo >
  • Specijaliziran za >

Dr. Zdeslav Vukas je svjetski priznati oftalmolog s dugogodišnjim iskustvom vođenja Poliklinike i vrhunskog liječničkog tima. Pod njegovim vodstvom koje se uvijek temeljilo na suradnji s najboljim stručnjacima iz struke i primjenom najsuvremenije tehnologije, Očna poliklinika dr. Vukas afirmirala se kao jedna od vodećih ustanova za očne bolesti u regiji.

Dr. Vukas ujedno je i začetnik refraktivne i implantacijske kirurgije u Hrvatskoj te je prvi uveo inovativne postupke u operacijama sive mrene poput – malog reza bez šava, implantacije savitljivih leća te implantacije toričnih i multifokalnih implantata.

Uz vodstvo Poliklinike, svoju bogatu karijeru gradio je dugi niz godina i kao liječnik savjetnik u Općoj bolnici Brežice te u Ambulanti za očne bolesti u Krškom. Istovremeno, deset godina bio je zaposlenik Klinike za očne bolesti ´Sestre milosrdnice’ u Zagrebu kao specijalist oftalmolog.


Doktor Vukas 2003. godine postaje suosnivač i suvlasnik VISUMED laserskog centra u Zagrebu za korekciju anomalija oka, u sklopu vrhunskog njemačkog VISUMED međunarodnog lanca za lasersku kirurgiju oka. Nakon završene obuke i položenog ispita za rad na EXCIMER laserima nove generacije u Kölnu, započinje s radom u laserskom Visumed centru u Zagrebu i to na EXCIMER MEDITEC MEL 80 laseru za skidanje dioptrije. Također, 2008. godine završio je edukaciju za rad na femto laseru najnovije generacije – iFS INTRALASE kao i na Excimer laseru te Abbottovom VISX- S4 iR laseru. U posljednjih desetak godina izveo je preko 3000 laserskih korekcija vida!

Aktivan je član Hrvatskog oftalmološkog društva, Europskog udruženja za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) te Američke oftalmološke akademije.

Aktivno se služi engleskim jezikom.

  • Operaciju sive mrene
  • Lasersku korekciju dioptrije
  • Ugradnju intraokularne leće
  • ….


Working hours
Kontakt


Telefon

+385 1 3702-201
+385 91 470-2201


Lokacija

Ilica 129,
10000 Zagreb


Email

info@poliklinikavukas.hr
Pratite nas na društvenim mrežama


www.facebook.com/ocnapoliklinikadrvukas


www.instagram.com/ocnapoliklinika_drvukas
Copyright by Očna poliklinika dr. Vukas 2021. Sva prava pridržana.

Copyright Očna poliklinika dr. Vukas. Sva prava pridržana