Refraktivna kirurgija

Ugradnja intraokularne leće
Opis zahvata


Ugradnja intraokularne leće je zahvat koji se izvodi identično kao i operacija sive mrene, ali kao glavni cilj mu je korekcija dioptrije. Ugradnjom intraokularne leće izvode se dva zahvata u jednom – prevencija nastajanja sive mrene i u potpunosti korigiranje dioptrije (kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam te čak i dioptrija za čitanje).Kandidati


U većini slučajeva se ovakva metoda koristi kod onih pacijenata koji nisu idealni kandidati za lasersku korekciju dioptrije (npr. previsoka dioptrija).  Ova metoda preporučuje se pacijentima starijima od 50 godina koji više ne žele nositi naočale ili kontaktne leće. U toj dobi leća prolazi određene degenerativne promjene koje prethode nastanku sive mrene, što laserska korekcija dioptrije ne može prevenirati.
Oporavak


Zahvat traje otprilike 10-15 minuta po oku te se pacijent odmah nakon zahvata otpušta doma. Prvih tjedan dana preporuča se izbjegavati trljanje očiju i teži fizički napor. Antibiotske kapi koriste se 2-3 tjedna nakon zahvata. Korištenje mobitela i gledanje televizije je moguće već drugi dan nakon zahvata.
Brzo i jednostavno

Naručite se za pregled

Spremni smo za bilo koju vrstu problematike vezanu uz vaše oči. Pošaljite nam upit i u najkraćem mogućem roku dobiti ćete odgovor od našeg stručnog tima.
  Kontakt


  Telefon

  +385 1 3702-201
  +385 91 470-2201


  Lokacija

  Ilica 129,
  10000 Zagreb


  Email

  info@poliklinikavukas.hr
  Pratite nas na društvenim mrežama


  www.facebook.com/ocnapoliklinikadrvukas


  www.instagram.com/ocnapoliklinika_drvukas
  Copyright by Očna poliklinika dr. Vukas 2021. Sva prava pridržana.

  Copyright Očna poliklinika dr. Vukas. Sva prava pridržana