Prof. dr. sc. Damir Bosnar
Prof. dr. sc. Damir Bosnar

Dr. Damir Bosnar najviše se bavi liječenjem bolesti stražnjeg segmenta oka i vitreoretinalnom kirurgijom koja mu je, uz operaciju sive mrene, od primarnog interesa u svakodnevnom stručnom i znanstvenom radu. Cilj mu je omogućiti pacijentima što kvalitetniji i ispunjeniji život pomoću oftalmološkog liječenja.

Dr. Bosnar završio je dva poslijediplomska studija od kojih je jedan na Medicinskom fakultetu, a drugi na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje je i obranio disertaciju kojom je stekao naslov doktora znanosti. Tijekom 2011. godine postaje naslovni docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a izabran je za izvanrednog profesora na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku.

Njegov klinički rad oduvijek prati i onaj znanstveno – nastavnički, prošao je brojna inozemna usavršavanja te je autor i koautor brojnih znanstvenih radova

Nekoliko godina zaredom, prema izboru pacijenata, portal Najdoktor proglasio ga je jednim od najboljih oftalmologa u Hrvatskoj na što smo iznimno ponosni!

Aktivno se služi engleskim jezikom.

Specijalizacija Specijalist oftalmologije, sub. stražnjeg i prednjeg segmenta oka