Kirurška korekcija kapaka

Kirurška korekcija kapaka
20% popustana kriruršku korekciju kapaka
Naručite se

Prirodnim procesom starenja koža gubi svoju elastičnost i čvrstoću, a naši kapci su područje na kojem je to izrazito vidljivo jer je koža ovdje najtanja. S godinama kapci mijenjaju svoj izgled stvaranjem i nakupljanjem viška kože u obliku vrećica, nabora te masnih jastučića.

Opis zahvata

Kirurška korekcija kapaka ili blefaroplastika je najučinkovitija metoda uklanjanja viška kože i masnih nakupina na gornjim i/ili donjim kapcima te ujedno jedna od najpopularnijih metoda pomlađivanja lica na svijetu. Zbog svojih karakteristika, koža na vjeđama najbrže stari što uzrokuje pomanjkanje njezine elastičnosti i pojavljivanje neželjenog viška koji u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, svojom težinom povlači rub kapka prema dolje.

Osim estetskih, višak kože može uzrokovati i funkcionalne probleme jer kod uznapredovalih slučajeva dolazi do preklapanja gornjeg kapka i smanjenja vidnog polja.

U Poliklinici Vukas, na detaljnim konzultacijama s našim specijalistom dr. Josipom Kneževićem dobit ćete sve potrebne informacije i prijedlog najidealnijeg rješenja tj. metode korekcije kapaka.

Kandidati

Osobe koje nisu zadovoljne estetskim izgledom i/ili osobe kojima zbog opuštenosti vjeđa dolazi do smanjenja vidnog polja. Također, uz promjene na koži kapaka moguće su i promjene na mišićima koji ih kontroliraju kao što su netipično spušteni kapak (ptoza), izvrnuti kapak prema van (ektropij) ili uvrnuti kapak (entropij). Riječ je o promjenama koje mogu biti prirođene ili stečene tijekom starenja.

Operativni zahvati kod takvih promjena ne smatraju se estetskim zahvatima jer im je primarni cilj poboljšanje zdravstvenog stanja oka.

Priprema

Na zahvat nije potrebno doći na tašte. Preporučujemo da sa sobom povedete pratnju ili da netko dođe po vas jer nije dozvoljeno upravljanje motornim vozilima nakon operacije. Ako uzimate terapiju za određenu medicinsku problematiku (dijabetes, krvni tlak, probleme sa štitnjačom i sl.) i na dan samog zahvata nastavite s istom, osim ako vam naš kirurg na pregledu nije izričito naglasio suprotno. Prije zahvata potrebno je prestati uzimati lijekove koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal.

Na zahvat ne morate nositi dodatnu robu, papuče, mantile i sl., sve potrebno ćete dobiti u našoj Poliklinici. Na dogovoreni termin dođite bez šminke.

Tijek zahvata

Blefaroplastika je operativni zahvat koji se najčešće izvodi pod lokalnom anestezijom. U Poliklinici Vukas preferiramo u jednom dolasku operirati gornje ili donje kapke. Trajanje zahvata je između 45 minuta do sat vremena, ovisno o složenosti problematike.

Operacija se izvodi tako što liječnik radi precizne kirurške rezove na gornjim ili donjim kapcima koji prate prirodne kožne nabore i linije. Kroz iste rezove odstranjuje se, reducira ili preusmjerava masno tkivo, a višak kože uklanja. Rez je moguće napraviti i iznad same obrve kako bi se ona podigla. Oba načina reza su minimalno vidljivi, a precizni šavovi osiguravaju neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja.

Šavovi se odstranjuju 7 dana nakon operacije.

Ako je potrebno, kiruršku korekciju kapaka moguće je kombinirati s nekim drugim zahvatima poput liftinga obrva.

Operacija gornjih kapaka

Mjere opreza

Izrazito rijetke nuspojave:

  • Suhoća očiju
  • Asimetrija kapaka
  • Primjetni ožiljci

Liječnik Poliklinike Vukas će vas upoznati sa svim potencijalnim komplikacijama i mjerama opreza za vrijeme konzultacija.

Oporavak

U prvih 48 sati nakon zahvata na kapke preporučuje se stavljati hladne obloge i odmarati. Povratak svakodnevnim aktivnostima je nakon 10-14 dana. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana, ali za finalni rezultat bi trebalo pričekati 3-4 mjeseca.

Cijena

Do kraja mjeseca iskoristite 20% POPUSTA na kiruršku korekciju kapaka! Popust ostvarite dolaskom na lokaciju ili putem internet bankarstva.

U cijenu zahvata uključene su sve kontrole koje slijede (najčešće 3 dolaska).

U cijenu zahvata nije uključen konzultacijski pregled sa specijalistom.

U suradnji s bankama, Poliklinika Vukas osigurava vam mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike OVDJE.

Zahvat izvodi

  • Josip KneževićDr. med. Josip Kneževićestetski zahvati lica, kirurgija oka i orbitaSaznajte više
Kirurška korekcija kapaka

Pošaljite nam upit

    Poliklinika Vukas
    Kako Vam možemo pomoći? Pošaljite nam poruku i odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.